Støt Brysterne: Når vi står sammen, kan det mærkes

Hvert år rammes knap 5.000 personer af brystkræft. Brystkræft rammer oftest kvinder og er den hyppigste kræftsygdom blandt kvinder i Danmark. Ca. ¼ af kræfttilfælde blandt kvinder er brystkræft.

Med vores donation er vi med til at støtte forskningen, som beskæftiger sig med alt fra hvordan kræften opstår, til hvordan man fremmer et godt liv på den anden side af sygdommen. En stor del af overskuddet fra Støt Brysterne går hvert år til en række forskningsprojekter, som omhandler brystkræft.

Ny forskning viser blandt andet, at gigtmedicin måske kan bruges mod visse former for brystkræft og tilmed give patienter med Covid-19 et mildere sygdomsforløb. Resultaterne er de første fra et nyt forskningsfelt, der har som mål at give patienter mindre medicin og færre bivirkninger.

De første forsøg viser, at forskerne fra Kræftens Bekæmpelse ser ud til at være på rette vej; i forsøg i laboratoriet slår lægemidlerne både de aggressive brystkræftceller ihjel og derudover kan de også slå særligt aggressive æggestokkræftceller ihjel.

Forskerne går nu videre med arbejdet som skal give svar på, om de nye opdagelser kan være først skridt mod nye kræftbehandlinger.

For mere information besøg venligst Støt Brysterne https://www.cancer.dk/stoetbrysterne/

Vil du vide mere?