December - Julehjælp

Så blev det december og lig med julemad, gaver og hygge. Desværre er julen også en tid, der ikke er lige nem for alle i vores samfund. Men julen er en tid for næstekærlighed og Frelsens Hærs årlige julehjælp har stor betydning for mange i denne tid. December måneds historie fortæller om organisationens flotte arbejde.

Frelsens Hær har uddelt julehjælp til udsatte familier i over 100 år. Hvert år søger over 10.000 udsatte familier om julehjælp og Frelsens Hær hjælper 8.000 – 9.000 familier om året med julehjælp. 

Alt for mange danskere har det langt fra så trygt og godt som du og jeg. Mange frygter ikke kun Covid-19. De har i månedsvis været nervøse og haft ondt i maven blot ved tanken om at skulle holde jul. Julen bør være en fest, men for mange familier er det en tid med bekymringer.

Alle har ret til at kunne holde en rigtig jul! Men hvad gør man, hvis man ikke kan give ens børn det, som de og alle andre forventer.

Intentionen bag Frelsens Hærs julehjælp er ganske enkel. Ingen skal sidde med en tom tallerken juleaften! Familierne er vant til at skulle melde afbud til alting resten af året, men ingen skal melde afbud til julen. 

Børn fra udsatte familier får, igennem julehjælpen, mulighed for at opleve en jul som deres kammerater, så de kan dele oplevelserne om julemad og gaver, i skolen eller institutionen, når juleferien er slut. Juleoplevelserne styrker selvværdet for børnene og skaber en følelse af at være en del af fællesskabet.

”Jeg er rørt til tårer. Af hjertet tak for Jeres hjælp og omtanke, I har ingen ide om hvor stor en glæde I giver mine børn og jeg. Nu kan vi få en jul, hvor bekymringerne bliver lagt væk. Og der bliver plads til, at jeg kan give mine børn nogle oplevelser som jeg ikke har kunne ellers. Jeg er dybt taknemmelig - Ann-Sophie”

”Vi er en lille ny sammenbragt familie, som nok næste jul er langt langt bedre stillet end i år. Det betyder rigtig meget jeres hjælp i går og vi var alle tre rørte og meget taknemmelige da vi gik fra jer. Må I aldrig blive modløse og tro I ikke gør en forskel. Tak. De varmeste julehilsner fra Karen”

Julens budskab er, at der blev tændt et lys i mørket. Det er et budskab om håb, glæde og fællesskab. Det budskab ønsker Frelsens Hær at dele med Danmarks udsatte familier.

Julehjælpen bliver ofte den første kontakt og katalysator til videre nærvær/samarbejde mellem Frelsens Hær og udsatte familier. Derfor er julehjælpen vigtig, fordi den bliver en første kontakt i et forløb, som forhåbentlig kan føre til øget livskvalitet og et mere bæredygtigt liv.

Læs mere om Frelsens Hærs julehjælp her

For julebidrag læs mere her