Februar - Ann Lund Wahlberg

Vi er alle unikke! I februar måned har vi fokus på os som mennesker, særligt unge piger, der i dag oplever et enormt pres i samfundet. Ann Lund Wahlberg har fokus på dette i sin nye bog ”Min hemmelige bog / Uniq ArtBook”

Bæredygtighed kan være meget mere end flyrejser, CO2 og plastikforbrug. Implementering af bæredygtighed er at tænke langsigtet. Mennesker og dermed medarbejdere er det vigtigste aktiv i dag (human capital) i en tid hvor alle investerer i teknologi. Hvis man i en tidlig alder finder ud af hvem man er, kan man lettere finde sit formål i livet.

Netop dette er målet med Ann Lund Wahlberg’s bog. Håbet er at kunne hjælpe unge piger til at se hvor unikke de er, præcis som de er! Det kan være svært i en verden hvor tingene går stærkt og hvor man spejler sig i de perfekte instagramsider, modeller og influencer’e. Men vi er alle helt OK, lige præcis som vi hver især er, og vi har alle nogle talenter, selvom vi ikke er perfekte. Mange unge har brug for lidt hjælp og redskaber til at finde frem til det, som de er gode til, blive bevidste om det og øve sig.

Ann Lund Wahlberg selv har været lammet fra halsen og ned siden fødslen og har hele sit liv siddet i kørestol. Alligevel bevæger hun sig med lethed gennem livet. Allerede fra barndommen har Ann brugt munden, når hun tegnede og malede. Med en næsten terapeutisk tilgang til sine egne begrænsninger, blev yndlingsmotiverne hurtigt noget med bevægelse; børn der sjippede, lavede gymnastik eller dansede. Ann er på mange måder et forbillede for os andre.

 

Et af de budskaber Ann Lund Wahlberg ønsker at give videre er, at vi alle har nogle særlige evner og noget vi hver især er gode til. Det er vigtigt, at vi finder vores evner, så vi kan gøre noget godt for os selv, for andre og for verden.

Ved at bruge bogen får pigerne mulighed for på en kreativ måde at reflektere over egne evner, relationer, brug af sociale medier, klimaet, og hvordan man som ung kan gøre en forskel her i verden. Pigerne skriver om deres venner og veninder, familie, deres yndlingsting og aktiviteter, deres drømme, hvad der gør dem bange og meget andet. De får tid til fordybelse og eftertænksomhed, og man vælger selv, om man vil skrive, tegne eller tage billeder.

”Tro på dig selv og gør det du er god til – you can do it!” – Ann Lund Wahlberg

I tillæg bogen er der også tilhørende blyanter, SPROUT, som når de er skrevet og spidset helt færdige kan plantes i en potte jord. I enden af blyanten er et lille frø, så du kan gro dine egne CHERRY TOMATER eller TUSINDFRYD BLOMSTER!

For mere information besøg mfk Mund- og fodmalende kunstnere i Danmark's hjemmesiden her. Her er det også muligt at bestille bogen.

Besøg også Ann Lund Wahlberg's hjemmeside her.

mfk "Mund- og fodmalende kunstnere i Danmark"
har rettighederne til alle billeder på denne side!