September - Bæredygtighed i Tyrkiet

Mazars i Danmark har stort respekt for, hvor langt vores kollegaer i Mazars Tyrkiet er kommet med rapportering af bæredygtighed. I øjeblikket er de ved at færdiggøre deres seneste ”Sustainability Report”, og vi ønsker i denne måned at dele historien om, hvad der har inspireret dem på deres rejse.

Integreret rapportering er en mulighed for, at alle organisationer kan gøre en forskel ved "ikke at se den anden vej." 2020 har været året som viser, hvad der virkelig betyder noget!

Mazars i Tyrkiet begyndte arbejdet med bæredygtighed i 2013. Selvom de var helt klar over udfordringerne med den globale opvarmning, havde de ikke troet, at klimakrisen ville sætte ”vores hus i brand”, som Thunberg udtrykker det. Med dette i tankerne brugte de derefter 3 år på at fokusere på bæredygtighed i virksomheden og deres første ”Sustainability Report” blev ”søsat” i forbindelse med deres 40-års jubilæum.

Fandt de det svært? Helt sikkert! Først og fremmest fandt de ud af, at 3 års arbejde med interne processer ikke var nok til at omdanne folks sind, og de arbejder stadig på det. For det andet var det et problem at implementere deres bæredygtighedsvision til daglige forretningsopgaver. De var godt opmærksomme på, at folk havde en tendens til at forstå en vision bedre, når det blev en del af rutinen. Det var også en stor udfordring at finde eksempler til inspiration i det tyrkiske erhvervsliv. Sidst men ikke mindst måtte de overbevise deres aktionærer, set i lyset af at ingen af ​​deres konkurrenter fokuserede på bæredygtighed - hvilket de syntes var en skam i betragtning af det større billede!

Det primære mål med Mazars i Tyrkiet’s rapport fra 2016 var at skabe fokus på området om bæredygtighed. Til dette formål skabte de et begreb med udgangspunkt i ”Nautilus”, en af ​​de ældste eksisterende arter på jorden, sammenholdt med det gyldne snit skjult i Fibonacci-talrækken. De henviste også til den fiktive ubåd, styret af kaptajnen Nemo i Jules Verne's ”20,000 Leagues Under the Sea”; frit udforske dybet og gøre spændende opdagelser. Denne tilfældighed repræsenterede deres kompromisløse uafhængighed og innovative karakter i branchen.

Til deres rapport fra 2017 valgte de fænomenet bioluminiscens (lysende organismer i havet), som deres vision for at minde alle om, at bevidsthed om problemer også medfører et ansvar for at bringe lys på problemerne omkring os. De forsøgte at understrege deres indsats for naturen og miljøet; hvordan vi, virksomhederne kan bidrage til klimaspørgsmålet, og hvordan de opfylder deres ansvar. Året efter ønskede de, med deres rapport fra 2018, at fokus på det ansvar, der kommer fra bevidstheden om visse spørgsmål og omstændigheder, skulle få alle organisationer til handling gennem en integreret tilgang og uden forsinkelse. De kombinerede dette med at vise den rige diversitet af farver i naturen ved at vise en samling af fuglearter, der findes i og er migreret til Tyrkiet.

Deres ”Sustainability Report” for 2018 medførte, at Mazars i Tyrkiet blev fremhævet ved at være det eneste revisions- og rådgivningsfirma, der offentliggjorde en ”Sustainability Report” 3 år i træk. De måtte investere meget tid og energi på at sætte fokus på princippet om en balance mellem organisationens indtægter og dens sociale og miljømæssige indflydelse. Denne tilgang gjorde det muligt at tage hensyn til andre parametre end simpel økonomi. "Jo mere vi lærte, des mindre vidste vi ..."

Mazars i Tyrkiet reflekterede over deres rejse til rapportering af bæredygtighed og sagde, at ”Vores arbejde med bæredygtighed har med sikkerhed hjulpet os med at transformere de mere end 40 år gamle normer. Miljømæssige, sociale og virksomhedsledelses-spørgsmål har nu større betydning end nogensinde. Som en organisation forberedte alle disse infrastruktur-tiltag os på en integreret tilgang. Offentliggørelse af vores første integrerede rapport midt i en global pandemi og en klimakrise hævede baren til et andet niveau.”

For mere information besøg www.mazars.com.tr