Februar - SDG nr. 3 “Sundhed og trivsel”

Hos Mazars tror vi på vores medarbejdere og vi ønsker at sikre os, at vi ansætter, plejer og udvikler de bedste talenter med den mest relevante ekspertise i dag og i morgen. Det bliver naturligt at have verdensmålet for bæredygtig udvikling (SDG) "Sundhed og trivsel" som en høj prioritet, og det er afgørende for langsigtet vækst.

Fokus på dette verdensmål (SDG) er at sikre og fremme et sundt liv og velvære i alle aldre.

“Conveying good professional and managerial values in our education programmes all along a Mazarian’s professional development is a key dimension of our social responsibility, as well as a trademark of Mazars and a discerning factor in our thought leadership.”
– Laurent Choain, Chief People, Education & Culture at Mazars Group

På en global skala fokuserer SDG nr. 3 på en reduktion af spædbarnsdødelighed, forbedring af sundhed for mødre og bekæmpelse af sygdomsspredning. Siden 1990 er der sket en markant forbedring på disse områder, men der er stadig plads til forbedring, hvorfor vores opmærksomhed er stor på netop dette verdensmål. SDG nr. 3 forpligter sig til at forhindre og udrydde epidemier som AIDS, malaria, tuberkulose og andre smitsomme sygdomme inden år 2030. Det vil ske ved tiltag som sygesikring, tilgængelig medicin og vacciner for alle.

I øjeblikket står verden over for en global sundhedskrise med Covid-19 pandemien, der påfører menneskelig lidelse, destabiliserer økonomien og tager liv. Det bør give os alle anledning til refleksion om, hvordan dette verdensmål er blevet udfordret i 2020 og nu er vigtigere end nogensinde før. På samme tid har vi set regeringer og mennesker hjælpe hinanden.

Hos Mazars i Danmark ønsker vi at bidrage til denne dagsorden, både på vores kontor og i den øvrige verden. Alle bestræbelser har til hensigt at fremme dagsordenen for bæredygtig udvikling. Vores initiativer for at fremme SDG nr. 3 er som følger:

  • Skabe et moderne arbejdsmiljø,
  • Fleksible arbejdsordninger,
  • Fokus på balancen mellem arbejde og privatliv,
  • Udføre regelmæssige arbejdspladsvurderinger (APV),
  • Sikre adgang til sund kost og korrekte ergonomiske forhold,
  • Sørge for sikre og ansvarlige arbejdsforhold og kommunikation i en tid med covid-19,
  • Indsamling af midler til bekæmpelse af sygdomme som f.eks. kræft og sklerose,
  • Støtte til blandt andet ”Læger uden grænser” og Børns Vilkårs arbejde med ”BørneTelefonen”, og
  • Vores helt eget certificeret Mazars University – den største akkreditering fra European Foundation for Management Development​.

Der er stadig meget at gøre for at opnå SDG nr. 3 “Sundhed og trivsel” inden år 2030 og vi er forpligtet til at spille vores rolle.