Mazars Community Day i Danmark

Den 13. oktober 2021 havde vi fornøjelsen af at afholde vores årlige Community Day for alle ansatte hos Mazars i Danmark. Formålet var at lære, hvordan vi kan gøre en forskel, hvordan organisationer kan bidrage og hvordan alle medarbejdere kan øge bevidstheden om bæredygtige tiltag. Dette som et led i vores implementerede Sustainability Foundation Courses, som alle medarbejdere også skal gennemføre.

Vi startede dagen med en test af vores globale miljøaftryk. Det var en interessant test som skærpede vores fokus mod det vi oplevede resten af dagen.

Vi kørte i Green Mobility’s elbiler til første destination i centrum af København, hvor vi startede dagen med at samle affald arrangeret af GreenKayak. Det var en oplevelse at sejle rundt i kajakker og samle affald i Københavns kanaler og sammenlagt med en tilsvarende indsamling af affald på land fik vi samlet i alt 71,6 kg affald på bare 1,5 time!

Green-Mobility_website.jpg

Ved frokosttid deltog vi et udendørs foredrag på Banegaarden – en lille miljøvenlig "by", hvor der er fokus på bæredygtighed i en enhver handling og tanke. BaneGaardens vision er at hjælpe med at definere det næste kapitel i bæredygtighed og inspirere til at efterlade verden i en bedre tilstand, end vi modtog den. Udover at nyde et skønt måltid med fokus på lokale råvarer omringet af vild natur midt i byen, hørte vi om restaureringen af de bevaringsværdige træbygninger foretaget efter principperne: genbrug frem for forbrug, håndværk frem for hastværk, naturlige byggematerialer frem for syntetiske, træ frem for beton og stål samt træflis som fliser.

Stories 2021_For Good_December_Banegaarden_b

Vi sluttede dagen af hos CyklingUdenAlder, en forening med det formål at bryde ensomheden og styrke fællesskabet. Formålet er frivillige cykelture med ældre mennesker, som ikke ved egen hjælp kan komme rundt. Cyklen er en klassisk dansk Christiania cykel med sæder til to, hvor generationer mødes og nye venskaber opstår.

Stories 2021_For Good_December_CyklingUdenAlder_a

Læs nedenstående feedback fra to af vores medarbejdere, som deltog i vores første Community Day hos Mazars i Danmark:

Mette Svendsen, Senior Manager

”På en smuk solskinsdag i oktober blev vores Community Day afholdt. En dejlig dag med socialt samvær med kollegaerne på en helt ny måde. På Christianshavn var jeg på det hold hos GreenKayak, der samlede skrald på land. Vi fik udleveret en stor spand og grabbers til indsamling af affald. Det tog ikke lang tid før, at vores spand var fyldt med alt lige fra gummistøvler, plasticposer, cigaret skodder, tomme flasker/dåser og meget andet – vildt med så meget affald. Én af de lokale virksomheder var behjælpelige med ekstra sække, da vi løb tør.  Rigtig mange forbipasserende gav os ros for vores indsats og flere stoppede op for at snakke. Det er dejligt, når man kan gøre en forskel.

Dagen sluttede af hos foreningen ”CyklingUdenAlder”, hvor to engagerede iværksættere holdt foredrag om deres projekt. Deres mission er cykling med landets ældre på plejecentre på en speciel indrettet rickshaw med plads til både cykelpilot og to af de ældre. Foreningen uddanner frivillige cykelpiloter til at kunne køre de specialproducerede cykler. Inden vi fik lov til at prøve cyklerne, så vi en kort præsentationsfilm om deres fantastiske projekt - det var meget rørende. Jeg har selv en far, der har Alzheimer. I hans unge dage var han cykelrytter og nød at komme ud i naturen. I dag har sygdommen medført, at han ikke kan gå. Sådan et projekt vil kunne hjælpe min far rigtig meget til nogle gode oplevelser, så det ramte mig lige i hjertekulen. Det er et projekt, jeg kommer til at støtte.

Stories 2021_For Good_December_CyklingUdenAlder_b

Community Day var en rigtig lærerig dag og jeg glæder mig til næste års Community Day.”

Kasper Thuesen, Senior

”Den aktivitet på vores Community Day, som gjorde størst indtryk på mig, var klart vores besøg hos GreenKayak. Jeg har boet i København de sidste 14 år og har egentlig altid tænkt på, at jeg boede i en smuk og ikke mindst ren by. Derfor havde jeg aldrig troet, at jeg skulle være med til at finde næsten 80 kg. affald på blot 1,5 time, da vi efter en guide fra GreenKajak’s instruktører hjalp med at samle affald i Københavns kanaler og gader. At finde den mængde skrald, overraskede mig meget.”

Stories 2021_For Good_December_GreenKayak_c

Vil du vide mere?