Juli - Bæredygtigt byggeri

Byggebranchen er et område med et stort bæredygtigt potentiale, særligt i forhold til materialer benyttet i byggebranchen. Denne måneds historie fokuserer vi på netop dét, hvor P. Andersen & Søn Entreprise A/S er førende på markedet.

P. Andersen & Søn Entreprise A/S har været på banen siden 1946 og er i dag en af landets førende specialister inden for facadepuds og facadeisolering.

Virksomheden var lidt forud for dens tid, da den i 1990’erne for alvor begyndte at vinkle dens produkter i forhold til bæredygtighed – et årti inden bæredygtighedsdagsordenen så småt slog mere bredt igennem.

”Det vil være forkert at sige, at bæredygtighed er hjørnestenen i vores forretning. Men vi er meget bevidste om, at det, vi laver, skubber samfundet i en mere bæredygtig retning. Med tiden er bæredygtighed smeltet sammen med vores DNA, kan man sige,” siger Peter Andersen, adm. direktør i P. Andersen & Søn Entreprise A/S og barnebarn af virksomhedens stifter.

Når en bygning facadeisoleres, får den populært sagt en tyk vinterjakke trukket over sig. På den måde kan en – efter nutidens standarder – dårligt isoleret bygning blive langt mere energibesparende og miljøvenlig.

”Nogle gange er det simpelthen et spørgsmål om bygningsbevarelse eller nedrivning, for kan det betale sig at bevare en bygning med energimærke F i 2020? Ja, det kan det faktisk godt, hvis du isolerer det på den rigtige måde, og når vi lægger 200 mm. isolering uden på en bygning, så har det en ret dramatisk effekt,” siger Jeppe Danning, produktionsdirektør i virksomheden.

At P. Andersen & Søn Entreprise A/S mener det alvorligt, når den taler miljø og bæredygtighed, blev understreget, da den i foråret 2020 blev ISO 14001-certificeret. Den internationale standard for miljøledelse ISO 14001 er den dominerende miljøledelsesstandard i verden.

Læs mere om P. Andersen & Søn Entreprise A/S her.