Generationsskifte

Når tiden kommer for den ældre generation til at træde tilbage og lade den yngre generation overtage, opstår der altid en række spørgsmål. I mange tilfælde er hele familiens engagement og formue investeret i virksomheden.

Ved et generationsskifte er retfærdighed altid det centrale spørgsmål. Selskabets fortsatte overlevelse og økonomisk støtte til den ældre generation er ofte afgørende - men der er mange faldgruber. Passive og aktive medejere har ofte forskellige formål, hvilket i mange tilfælde giver udfordringer i deres samarbejde med hinanden. De står over for adskillige udfordringer, der skal løses, som f.eks. et ønske om at ændre i organisationsstrukturen, vederlag og udlodningspolitik m.v.. Der er også spørgsmål i de tilfælde, hvor den ældre generation beholder en andel af ejerskabet, herunder hvorvidt de skal tilbydes en position eller stilling i virksomheden.

Vi har stor erfaring i at assistere i forbindelse med virksomheders generationsskifte og kan hjælpe med at finde en løsning, som passer til den enkelte virksomhed og interessenternes specifikke behov.