Marts - Diversitet i erhvervslivet

Den 8. marts er kvindernes internationale kampdag og dermed er denne måneds kalenderhistorie en oplagt mulighed for at reflektere over, hvordan diversitet giver bæredygtig forretningsmæssig mening for en virksomhed på lang sigt.

I Mazars Danmark er diversitet naturligt: med en kvindelig Managing Partner, Pia Lund Lillebæk, og hvor 67% af ledelsen består af kvinder. Vi er klar over, at dette er usædvanligt og noget som vi kan være stolte af.

Når vi vurderer forholdet mellem diversitet og bæredygtighed, kan vi ikke komme på et bedre eksempel end én af vores inspirerende samarbejdspartnere: Unconventional Ventures.

Som et nystartet investeringsselskab investerer Unconventional Ventures i:

  • Nordiske tech start-ups i opbygningsfasen
  • Virksomheder grundlagt af dem, der er er underrepræsenteret på markedet; kvinder, LGBTQ, anden etnisk herkomst og indvandrere
  • Målrettede globale markedsmuligheder

Thea Messel oprettede venturekapitalfonden, og er dermed ikke kun forkæmper for de underrepræsenterede i erhvervslivet, men hun kæmper også for kønsbestemte investeringer med 85% af investeringerne foretaget af kvinder.

I en rapport udarbejdet af Unconventional Ventures og Dealroom kigges der nærmere på nordiske start-ups set i forhold til kønsdiversitet. Rapporten viste, at "af de 2 milliarder euro i venturekapital, der blev investeret i 2018 i Norden, gik 88% til mandlige grundlæggere, 11% til blandede køn og 1% til kvindelige grundlæggere. "

Men kampen er ikke tabt endnu, og rapporten fortsætter med at observere: "den vigtigste ingrediens i at skabe og bygge banebrydende innovationer er mennesker. Forskningen har igen og igen vist, at mangfoldighed og især kønsdiversitet er direkte forbundet med innovation og finansielle resultater. Dette gælder for både nystartede såvel som store virksomheder."

Rapporten sætter fokus på mulighederne i markedet for innovation og vækst, når der investeres i start-ups grundlagt af mennesker fra de underrepræsenterede grupper. Unconventional Ventures’ portefølje lever unægtelig op til dette med investeringer i en række spændende virksomheder, der ikke kun er relevante i dag, men også er bæredygtige.

Mazars er meget stolte over at støtte Thea Messel og Unconventional Ventures i deres fortsatte bestræbelser på at støtte diversiteten i erhvervslivet.

For mere information besøg deres hjemmeside på: https://www.unconventional.vc/

Du kan også downloade den nævnte fulde rapport her: https://www.unconventional.vc/Report/